Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 23, 2014

Özyeğin Öğrencileri Dünyaca Ünlü Moda Şirketine Ürettikleri Proje ile Miami’de Yarışacak

Remzi-Gozubuyuk_yeni-1-(1).jpgÖzyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Remzi Gözübüyük’ün 2014 Bahar döneminde verdiği “International Business” dersi sırasında iki Özyeğin öğrencisi, geliştirdikleri proje ile X-Culture Sempozyumu kapsamında 2500 öğrenci içinden finale kalarak 23-25 Ekim tarihleri arasında ABD’nin Miami şehrinde gerçekleştirilecek yarışmaya katılmaya hak kazandı. Her yıl dünya çapında farklı bir şirketin ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmanın bu yılki ev sahipliğini moda dünyasının tanınmış şirketi Louis Vitton yapıyor.

2012 yılından bu yana akademik dünya ile iş dünyasını bir araya getiren ve AIB (Uluslararası İşletme Akademisi) kapsamında her yıl gerçekleştirilen X-Culture Sempozyumu’nda toplam 50 öğrenci, ev sahibi şirketin üst düzey yöneticilerinin verdiği iki adet gerçek yönetim problemine ürettikleri çözümlerle yarışacak. Yarışma, uluslararası bir akademik konferans içinde gerçekleştiği için öğrenciler aynı zamanda pek çok konuşma ve semineri dinleme şansı da bulacak. Sempozyum kapsamında gerçekleşecek CEO panelinde ise Miami merkezli şirketlerin liderleri, kendi deneyimlerini ve tavsiyelerini katılımcılarla paylaşacak.

Türkiye’den katılmaya hak kazanan 3 öğrencinin ikisi Özyeğin Üniversitesi’nden


Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencileri Nazlı Ece Usta ve Deniz Ünal 2500 proje içinden ilk 50’ye kalarak Miami’de yapılacak yarışmada Luis Vitton şirketi için hazırladıkları projeleriyle mücadele edecek.

X-Culture Sempozyumu Hakkında


X-Culture-No-Background-Large-3.gifX-Culture, 2010 yılında Dr. Vas Taras tarafından başlatıldı. Taras, yeni Uluslararası İşletme dersini hazırlarken, başka bir ülkede benzer bir dersi veren bir öğretim üyesiyle işbirliği yapmanın iyi bir fikir olabileceğini düşündü. Böylece iki ülkedeki öğrenciler, uluslararası sanal ekipler oluşturup bir dönem projesinde birlikte çalışabilecek ve uluslararası işbirliklerinin zorluklarını bizzat deneyimleyerek bu alandaki en iyi uygulamaları öğrenebileceklerdi.

Başka bir ülkede benzer bir ders veren bir meslektaşını bulabilmek için, Dr. Vas Taras, AIB (Uluslararası İşletme Akademisi) gönderim listesinden bir çağrı yolladı. Şaşırtıcı bir şekilde çağrısı ilk bir saat içinde dünya çapındaki onlarca üniversitedeki öğretim üyelerinden yanıt buldu.

X-Culture’ın ilk oturumuna 7 farklı üniversiteden üniversiteler (yaklaşık 400 öğrenci) katıldı. Ekip o günden beri istikrarlı biçimde büyümeye devam etti. 2013 itibariyle, her dönem 6 kıta,  40 ülkeden, 75 üniversitenin yaklaşık 3000 yüksek lisans ve lisans öğrencisi, X-Culture’a katılıyor.

2012’nin sonlarına doğru, X-Culture akademik dünyanın sınırlarını aşarak, yaklaşık 100 şirket çalışanı ve öğrenci olmayan diğer çalışanları da bünyesine aldı.

2013’te, bir dizi şirket X-Culture’daki yerini alarak, öğrencilerin çözmesi için gerçek iş hayatından sorunlar sundu. İş dünyasıyla gerçekleştirilen bu işbirliği, yalnızca projenin daha pratik bir yapı kazanmasına, öğrencilere ek faydalar sağlayıp eğitim, öğretim ve araştırmaya destek olmakla kalmadı, aynı zamanda kurumsal ortaklarımızın karşı karşıya kaldıkları sorunlar için yaratıcı çözümler getirdi.

2012’de, AIB-SE konferansı kapsamındaki ilk X-Culture sempozyumu Florida’da düzenlendi.

2013’te Mercedes-Benz’in Türkiye’deki bisiklet ve kamyon fabrikasında ev sahipliği yaptığı ve bu yıl Miami’de gerçekleşecek sempozyumun bu yılki ev sahibi ise moda dünyasının ünlü şirketi Luis Vitton.

Sempozyum hakkında detaylı bilgiye http://www.x-culture.org/meetings.html adresinden ulaşılabilir.