Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Nis 01, 2014

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk San Francisco’da Düzenlenen Uluslararası Eğitim Konferansı’ndaydı


esrabanner.jpg

1-2 Nisan tarihlerinde San Francisco’da gerçekleşen ve IFC tarafından bu sene “Eğitimi Yeniden Düşünme, Geleceği Yeniden Şekillendirme” temasıyla 6.ncısı düzenlenen Özel Uluslararası Eğitim Konferansı,  eğitim-öğretim ve ölçme-değerlendirmede ortaya çıkan yeniliklerin ve yeni teknolojilerin nasıl yeni araçlar sunarak, dünya çapındaki milyonlarca öğrencinin kaliteli eğitime erişimini arttırdığı konusu üzerinde durdu.

Farklı ülkelerden eğitim sektörü ile ilgili 350’ye yakın kurum yetkilisinin katılımıyla gerçekleşen konferans kapsamında, eğitim alanındaki düşünce liderleri ve yatırımcılar, erişim ve finansal erişilebilirlik,  kalite, istihdam edilebilirlik ve 21. yüzyıl becerileri, küreselleşme, eğitim girişimcilerinin oynadığı rol, büyük veriler ve sonuçların ölçümü ve finansman eğitimi gibi çeşitli konuları tartıştı.

İstihdam Edilebilirlik için Eğitim: Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Merkezli Bir Küresel Sorun” konulu yuvarlak masa panelisti olan Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Özyeğin Üniversitesi’nin ‘sektörel çözümler’ müfredatı ile kredisiz ve kredili staj programlarını içeren ve dünyada başka bir örneği olmayan ‘Sektörel Eğitim ve Öğrenci Gelişimi’ modelini paylaştı.

Özyeğin Üniversitesi’nin Türkiye’den tek konuşmacı üniversite olarak katıldığı konferansın detaylarına ulaşmak için tıklayınız.