Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 27, 2014

ÖzÜ İki Yeni Proje ile İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’dan Destek Aldı

Özyeğin Üniversitesi Finans Merkezi ve Girişimcilik Merkezi’nin 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı’na yaptıkları proje başvuruları, başarılı projeler arasına girerek destek almaya hak kazandı.

“Yenilikçi İstanbul” Programı altında desteklenecek bu projelerden Finans Merkezi’nin sunduğu “Sistemik Risk Yazılımı” isimli projenin yürütücülüğünü Özyeğin Üniversitesi, Girişimcilik Merkezi’nin ortak olarak yer aldığı “Ulusal/Uluslararası Mentörlük ve Melek Yatırımcı Ağı Oluşturulması” isimli projenin yürütücülüğünü ise Galata İş Melekleri Ağı Derneği yapacak.


Sistemik Risk Yazılımı Projesi

İstanbul Uluslararası Finans Stratejisi ve Eylem Planı’nda tespit edilen ve tamamlanması hedeflenen “Sistemik Riskin” tespiti ve minimize edilmesi, “Ulusal Sistemik Risk Yazılımı ve Kredi Derecelendirme (Rating) Platformu” oluşturmak ve yazılımın güvenilir alt yapısı ile finans piyasalarımızda şeffaflığı arttırmak projenin temel amacı. ÖzÜ toplam bütçesi 910.000 TL, proje süresi ise 12 ay.


Ulusal/Uluslararası Mentörlük ve Melek Yatırımcı Ağı Oluşturulması Projesi

Proje, oluşturulacak ulusal/uluslararası mentörlük ağları sayesinde girişimcilerin yenilik üretme ve yaratıcılık kapasitelerinin geliştirilmesi ve devlet katkısına alternatif finansal kaynaklar oluşturulması ile İstanbul'un küresel ekonomide rekabet gücünün arttırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. 12 ay sürecek projenin ÖzÜ toplam bütçesi ise 70.000 TL.