Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 22, 2014

NATO Model Event

 
 
Özyeğin Üniversitesi, 15 ve 16 Ekim 2014 tarihlerinde NATO Komitesi yönetiminde bir simülasyon eğitimi (NATO Model Event) gerçekleştirdi. Uluslararası hukuk dersi almış, ikinci sınıfı tamamlamış ve ileri seviyede İngilizce bilen öğrencilerin katılabildiği program kapsamında bu koşulları sağlayan öğrenciler, ortaya konan simülasyonda rol aldı.
 
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen NATO Model Event (NME) eğitim programı çerçevesinde katılımcı öğrenciler, simülasyon senaryoları gereğince NATO ittifakı üyesi ülkelerin “Daimi Büyükelçilik” (Permanent Representation) temsil misyonlarını simüle etti.
 
Açılış konuşması Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın tarafından yapılan; NATO yetkilileri (CDR) Matteo Minelli, Tracy Cheasley, (TSGT) Vincent Callahan, (MAJ) Suat Gun, Nicola Nasuti, (LTC) Alfonso Alvarez ve Dick Bedford’ un katılımıyla gerçekleşen eğitim ile öğrencilere uluslararası hukuka ilişkin bir tecrübe kazandırılması ve uluslararası arenada bir problem çözme ve buna ilişkin hususları tartışma kabiliyetlerinin edinilmesi hedeflendi.
 
Özyeğin Üniversitesi hakkında:
Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. 2013-2014 akademik yılında kayıtlı öğrencilerinin % 88’i burslu öğrenim gören üniversite, 5 fakülte ve 3 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla eğitim vermekte; Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda, öğrencilerini hayata hazırlamaktadır. 

photo-1.jpg
photo-2.jpg


Etkinliğin diğer resimleri için lütfen tıklayınız.