04.12.2015

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından 4/12/2015 tarihinde saat 13:30'da düzenlenen seminerde konuşmacı Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Nebi Sümer olacaktır. Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen Psikoloji Seminerleri serisi herkese açıktır.

Başlık:  Bağlanma ve Ebeveyn Davranışları: Kültürel Etmenler ve Türkiye’den Bulgular

Tarih : 4.12.2015 Cuma
Yer    : SCOLA 326
 Saat  : 13:30- 15:30

Not: Seminer İngilizce olacaktır.

Daha önceki seminerler:

6 Kasım 2015-Sinem Olcay Kademoğlu
"Anne Baba Eğitimi İle Erken Dönem Çocuk Gelişimini Destekleme Projesi"

16 Ekim 2015-Dr. Özlem Sertel Berk
"Sağlık Psikolojisi: Kuram, Araştırma ve Uygulama"

1 Ekim 2015-Dr. Özlem Bekar
"Annelerin ve Çocukların Zihinselleştirme Becerisinin Sosyal-Duygusal Gelişim ve Psikoterapi Süreçleri ile Etkileşimi: New York'taki Yüksek Riskli bir Gruptan Bulgular"

18 Eylük 2015-Dr. Selenga Gürmen
"Kişilerarası Kabul-Red Kuramı üzerine bir konuşma: Eşler arasındaki problemlerin Türk ergenlerinin psikolojik durumlarına etkisi: Hissedilen ebeveyn kabulünün rolü"

2014 seminerleri:

3 Aralık 2014-Yard. Doç. Dr. Fuat Balcı
“Zamana İlişkin Kararlar ve Kararların Zamanlaması: Bütünleyici bir Yaklaşım” başlıklı bir sunum yapmıştır.

22 Aralık 2014-Doç. Dr. Feyza Çorapçı
“Bebekler için Doyumu Erteleme Testi Sırasında Annenin Düzenleyici Tepkilerindeki Kültürel Değişiklikler”

28 Kasım 2014-Yrd. Doç. Dr. Aycan Kapucu
“Spesifik Duyguların Bellek Üzerinde Etkileri”

21 Kasım 2014-Doç. Dr. Elif Durgel
“Kültürleşme Bağlamında Ebeveynlik: Türk göçmen, Alman ve Hollandalı annelerin çocuk yetiştirme amaçları ve uygulamaları”

Doç. Dr. Elif Durgel lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi’nden, yüksek lisans derecesini ise gelişim psikolojisi alanında Koç Üniversitesi’nden almıştır. Doktorasını 2011 yılında “Batı Avrupa’daki Türk Göçmen Ailelerde Ana Babalık” konulu tez çalışmasıyla Tilburg Üniversitesi’nde (Hollanda) tamamlamıştır. 2013 yılından bu yana Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde görev yapmaktadır. Elif’in araştırmaları genel olarak anne babaların çocuk yetiştirme biliş ve davranışlarının sosyokültürel bağlamdan ne derece etkilendiğiyle ilgilidir.

14 Kasım 2014-Doç. Dr. Aysun Doğan
"Okullarda Akran Zorbalığını Önlemeye Yönelik Müdahale Programları”

1 Temmuz 2014-M. Selenga Gürmen,
"Evlilikteki sıkıntıların Türk ergenlerinin psikolojik uyum sağlamaları üzerindeki etkisi: Algılanan ebeveyn kabulünün rolü”
Selengaforstudentspic.jpg
M. Selenga Gürmen, “University of Connecticut” İnsani Gelişme ve Aile Çalışmaları Bölümü’nde doktor adayıdır. 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden en yüksek onur ile mezun olmuştur. Selenga Gürmen 2012 yılında University of Connecticut, Evlilik ve Aile Terapisi programıda yüksek lisans eğitimini tamamlamlamıştır. Genel olarak araştırma alanları ortak obeveynlik, boşanma, geniş aile, high-conflict terapi, ve multikültürel eğitim ve terapi. Selenga Gürmen’in doktora tezi özellikle boşanmış bireylerdeki ortak ebeveynliğe odaklanmış olup bu ilişkilerde geniş aile faktörünün rolünü  araştırmaktadır.

9 Mayıs 2014 - Yrd. Doç. Dr Tilbe Göksun
"Dil ve Düşünce Arasındaki Erken Etkileşim”

Yrd. Doç. Dr Tilbe Göksun Koç Üniversitesi’nde çalışmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olmasının ardından Koç Üniversitesi’nde Gelişim Psikolojisi alanında master yaptı.  Ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne Temple Üniversitesi’ne yine Gelişim Psikolojisi alanında doktora yapmak üzere gittim. Doktorasını tamamladığından beri de Pennsylvania Üniversitesi Bilişsel Nörobilim Merkezi’nde doktora sonrası çalışmalarıma devam etti. Çalışma alanları, dil gelişimi, dil ile diğer bilişsel süreçlerin birbirine etkisi, ve dil üretiminin nöropsikolojisidir.

8 Nisan 2014- Zeynep Sunbay Bilgen (MSc.)
"Farkındalık: Hep Orada Olan”

zeynep-sunbay-240.jpg

Zeynep Sunbay Bilgen mindfulness (farkındalık) üzerine çalıştı ve University of Massachusettes Center for Mindfulness tarafından düzenlenen eğitimlere katılarak MBSR (Mindulness-Based Stress Reduction- Farkındalıkla Stres Yönetimi) eğitimi vermek için yetkinlik kazandı. 2007’de Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2009’da İngiltere’de Southampton Üniversitesi’nden Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans derecesini aldı. Beyin hasarı, kanser ve gastrointestinal belirtileri yaşayan hastalarla çalışarak sağlık hizmeti alanında tecrübelerini geliştirdi. 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Yetişkin Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’na başladı.

18 Mart 2014-Doç. Dr. Ebru Şalcıoğlu
"Kitlesel Travmaya Maruz Kalan Bireylerin Kontrol Odaklı Davranış Tedavisi:  Etkinlik için Teori, Uygulama ve Bulgu”

7 Mart 2014-Prof. Dr. Mehmet Eskin
"Gençlerde İntihar Eğilimi: Gelişimsel ve Kültürel Özellikler"