Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

21.04.2014

Prof. Dr. J.G. Wissema, ÖzÜ'de!

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

“Üçüncü Kuşak Üniversitelere Doğru: Geçiş Döneminde Üniversiteleri Yönetmek”

Kitabı’nın Yazarı Prof. Dr. J.G. Wissema

Özyeğin Üniversitesi’nin Davetlisi Olarak Türkiye’de




2009 yılında Özyeğin Üniversitesi Yayınları’ndan ilk basımı çıkan “Üçüncü Kuşak Üniversitelere Doğru: Geçiş Döneminde Üniversiteleri Yönetmek” adlı kitabın yazarı Prof. Dr. J.G. Wissema, 21 Nisan Pazartesi günü üniversitemizin davetlisi olarak Türkiye’ye geliyor.

Üniversitelerin değişen amaç ve işlevleri doğrultusunda ürettiği bilginin yeni kullanım alanlarının da konuşulacağı seminere tüm
Özyeğin mensupları davetlidir.

Tarih: 21 Nisan 2014
Saat:  14:30
Yer:    Reşat Aytaç Oditoryumu

Prof. J. G. Wissema Kimdir?


Prof--J--G--Wissema_Fotograf.jpgProf. J. G. Wissema Delft Teknoloji Üniversitesi’nden Emekli Öğretim Üyesidir. Kendi ismi ile kurduğu Wissema Consulting Ltd. danışmanlık şirketinin yöneticisidir. Hollanda’da Kimya Mühendisliği ve Kontrol Mühendisliği  eğitimi aldıktan sonra doktorasını İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Yönetim, inovasyon ve girişimçilik konularında danışmanlığı akademik çalışmaları ile paralel yürütmüştür. Hollanda’da yer alan Nijenrode İşletme Üniversitesi’nde halen stratejik yönetim alanında ders veren Prof. Wissema kendi kurduğu  danışmanlık firması ile aynı zamanda girişimcilik kimliğine de sahiptir.
Pek çok büyüklü küçüklü şirkete, kamu kuruluşuna ve üniversiteye danışmanlık yapan Prof. Wissema 6 kitap ve pek çok makalenin yazarıdır. Bu kitaplar arasında “Üçüncü Kuşak Üniversite” 5 dile çevrilmiştir. Son dönem ilgi alanı inovasyon politikası, yükseköğretim politikası ve üniversitelerde yönetimdir.

Prof. Wissema aralarında  IEEE Transactions on Transactions on Engineering Management and Long Range Planning’nin de bulunduğu pek çok dernekte kurul üyeliği yapmıştır.